André Hazes

André Hazes scoorde op zijn dertiende al zijn eerste nummer 1-hit met Bedankt Mijn Vriend, een postuum duet met zijn vader voor het album Samen Met Dré. Na enkele uitstapjes op het gebied van acteren (de musical Kruistocht In Spijkerbroek en tv-soap Onderweg Naar Morgen) en presenteren (Hazes Uit Z’n Bol voor Sterren.nl) ging hij door in de muziek. Eerst nog met zus Roxeanne; samen maakten zij de albums Van Jou, Voor Jou uit 2010 en Samen Solo uit 2012. Een jaar later bracht Andre in eigen beheer zijn eerste soloalbum uit; met singles als het titelnummer Mijn Beste Vriend en Een Laatste Kans maakte hij de overstap naar eigen, originele liedjes.André Hazes scoorde op zijn dertiende al zijn eerste nummer 1-hit met Bedankt Mijn Vriend, een postuum duet met zijn vader voor het album Samen Met Dré. Na enkele uitstapjes op het gebied van acteren (de musical Kruistocht In Spijkerbroek en tv-soap Onderweg Naar Morgen) en presenteren (Hazes Uit Z’n Bol voor Sterren.nl) ging hij door in de muziek. Eerst nog met zus Roxeanne; samen maakten zij de albums Van Jou, Voor Jou uit 2010 en Samen Solo uit 2012. Een jaar later bracht Andre in eigen beheer zijn eerste soloalbum uit; met singles als het titelnummer Mijn Beste Vriend en Een Laatste Kans maakte hij de overstap naar eigen, originele liedjes.
Vorig jaar deed hij mee aan het programma De Beste Zangers Van Nederland en scoorde zijn tweede nummer 1-hit met Ik Leef Mijn Eigen Leven, een nummer van zijn vader. Het programma en die hit gaven André’s carrière een enorme boost. Platenlabels stonden voor hem in de rij, hij tekende uiteindelijk bij Dino Music. Daar verscheen dit jaar de hitsingle Leef, een aanstekelijk nummer met bijzondere clip, waar GTST-acteur Bartho Braat een grote rol in speelt. Het is een overtuigend voorproefje van een nieuw album waar André inmiddels hard aan werkt.
Leef wordt bij optredens in het land geweldig ontvangen en André’s carrière gaat als een trein: onlangs mocht hij voor Ik Leef Mijn Eigen Leven nog een Buma Award in ontvangst nemen, de publieksprijs voor Favoriete Single.

Date

16 mei 2018

Overige info / tags

logo2019onder

Search