Programma

zaterdag 9 juni wordt voor de tweede maal in Hengevelde Het Grootste Kantinefeest van Nederland gehouden. De feesttent in Hengevelde wordt omgebouwd tot een enorme kantine.

Het feest barst los vanaf 20:00. Zorg dat je op tijd bent zodat je niks van het kantinespektakel mist!

Deze avond is de ideale afsluiting van het sportseizoen voor teams, maar natuurlijk ook voor bankzitters, materiaalvrouwen en dopingcontroleurs.

Kortom: in deze kantine is iedereen welkom. Kom dus allemaal naar de zwaarste 3e helft van het jaar!

Entree = €10,-

Meer info en tickets via www.grootstekantinefeest.nl

Autorodeo

Al jaren trekt de spektaculaire Hengeveldse Autorodeo vele duizenden bezoekers naar Hengevelde. Ook dit jaar doen ruim 250 deelnemers een gooi naar de prijzen in verschillende klasses, waaronder een damesklasse. De autorodeo begint op zondagmorgen om 10.00 uur. Entree € 7,50. Dit entreebandje geeft ook toegang naar de feesttent.

Høken met de Heinoos

NORMAAL-Anhangers opgelet, we gaan ‘oalderwets høken’ met onze vrienden van de Heinoos! De roemruchte Achterhoekse rockformatie treedt zelf helaas niet meer op, maar de mannen van de Heinoos wekken de dampende en stampende normaalklassiekers weer tot leven. Het repertoire wordt aangevuld met eigen werk. We laten de haan weer kraaien!

Hier vindt u alle informatie m.b.t. de jaarlijkse autorodeo

De ideale Hengeveldse avond speelt zich natuurlijk af in de kroeg. Daarom wordt dit jaar de tent met een speciale achterwand een stuk kleiner gemaakt en ingericht als een fijne bruine kroeg. Hierin maken we op vrijdagavond een reis door de tijd. Om 20:30 uur starten we met Rock en Roll uit de sixties met de band Explosion Rockets. Daarna gaan de voetjes van de vloer met de beste classics uit de jaren 70 en 80 om vervolgens af te sluiten in de 90’s / 00’s-sfeer met live-band Hottub Heroes. Huis-DJ Lars sluit af met de muziek van nu.

Voor de jongere jeugd is er na het succes van vorig jaar opnieuw een Teenage Party. Deze party wordt door de Hengeveldse jeugd zelf georganiseerd en zij hebben laten weten dat het dit jaar nog beter wordt dan vorig jaar. De deejays van Vios zijn er uiteraard ook weer bij.

Een bonte middag die in het teken staat van plezier en vertier voor kinderen, maar ook zeker voor opa en oma. Lekker lullen in - of net buiten - de tent en genieten van de kermisgeluiden of de muziek in de tent. Voor het eerst hebben we dit jaar de Gelselaarse Edelweiss Kapelle weten te strikken. Garantiert Stimmung in die Tente! Dan is er ook nog eens een illusionist die een nietsvermoedende Hengeveldenaar doormidden gaat zagen, “good old” Paul Wegdam neemt half Hengevelde op de hak en Frank en Mirella sluiten de middag waardig af. Wat kan er nog misgaan?

Wat is er veel te doen op zaterdagavond. Uiteraard is er Chef’Special, de meest populaire popact van Nederland van dit moment. Meteen daarna staan de Belgen van “Les Truttes” in De Feesttent. Een creatieve cocktail van muziek en spektakel met de nodige overdosis humor. Onnavolgbaar en uniek!
Het Buitenpodium is buitengewoon goed gevuld. Met Pyrodox, Moombahteam, Childsplay en The Partysquad is het programma voller dan ooit. 

Timetable

Themaweitjes

Klaar met al die elitaire popmuziek? Behoefte aan exclusiviteit? Cultuursnuiver? Hapsnurker? Weekendje weg? Gelukkig hebben we ook onze onvolprezen themahoekjes. 

Mallorca Mini Park

Germanofielen - maar ook liefhebbers van de Duitse cultuur - komen aan hun trekken in Mallorca Mini Park. DJ Schlager Ivar dreht nur die beste Ballermann. Auch Klaus Peter Pretzel knotzt da flink auf los!

Balkan Beach

Panko for president! Let’s make the Balkan great again! Zomaar twee uitspraken die verder niets met voetbal te maken hebben. De Spaanse DJ Panko mixt latin, deephouse, balkan, baklever en post-apocalyptische piratenhits tot twee gehelen. Ga dansen, gringo!Eindstand 0 - 5.

Rockpalast

Ouderwets stappen met kameraden en vriendinnen, terug naar de tijd waarin je haren nog wild waren: ROCKPALAST op zaterdagavond tijdens de Zomerfeesten Hengevelde! Nu al de rockavond van het jaar. 

Deze tent is een ode aan de beste rocksongs van de jaren ‘80 en ‘90. In de sfeervolle ambiance van het nieuwe ROCKPALAST ga je echt even terug in de tijd met de playlist en bijbehorende videoclips uit deze gouden jaren. De reis begint met de rock van de jaren 80: U2, Simple Minds, AC & DC, Iron Maiden, Bon Jovi, Van Halen; ze komen allemaal voorbij! Vanaf 00:00 uur is er live-muziek van Bleach, één van de betere Nirvana tribute bands. We sluiten af met de beste grunge en rock uit de 90’s. Lenny Kravitz, Pearl Jam, Red hot Chili Peppers, Guns ‘n Roses en uiteraard nog veel meer.

Zondagmiddag in Hengevelde, dat is straattheater, muziek, markt, vaderdag, kinderboerderij, vretterie-je en gesnoef. Kortom: mooi’n dag! En weet je wat nog mooier is? Dit jaar is het sinds jaren weer helemaal GRATIS!

Vanaf 13.00 uur is het terrein geopend en val je van de ene verbazing in de andere. Acrobatiek, rariteiten, magische wezens, loslopende vaders en van de kleinste escape room tot de grootste schik. Voor de allerkleinsten is er het Kuuk’n Walhalla (i.s.m. Bommel de Beer) met een knuffelfarm vol boerderijdieren om te aaien en te knuffelen. Voor de groteren is er de Hello Summer Market rondom de kerk en Café Varenbrink: een hippe markt waar je naar hartelust kunt smikkelen, smullen, slenteren, slobberen, klaverjassen of hartenjagen. Dit is waarom zondag bestaat.

Ook het zomerfeestterrein zelf is een ware oase van attracties, specialbieren, theater, trekkertrek (dit jaar met speciale sporttractoren en demo-runs), biertenten en natuurlijk muziek! Vanuit een dikke vette Amerikaan spelen Johnny and the Gangsters of Love hun rock ‘n roll op hun toertocht over het terrein.

In Rockpalast komen liefhebbers van rock aan hun trekken. De Bössels (oet Deep’n) trappen af, dan is er de quasi-alternatieve pseudo-pop-rock van HEIZA en afsluitend de broeiende, bronstige bluesrock van RUV.

Minipark Mallorca heeft dit jaar een wel zeer speciale editie. De enige echte Harry und Harrie nemen namelijk de moeite om speciaal vanuit hun woonplaneet Neptunus naar Hengevelde te skeeleren. Met een beetje geluk draaien ze nog een kosmische Schlagerset. Snork!

Als de zon verdwijnt achter het buitenpodium gaan we lekker door in de tent. De Oostenrijkse band Die Draufganger brengt de grootste hits allertijden met een funky sausje aus den Lederhosen. Uniek in Nederland. Einfach auf den Tisch steigen und von Hinten klavieren!

Maar dan ben je er nog niet. Het feest is nog niet klaar. Er moet nog iets gebeuren: The Dirty Daddies! De snelste, beste en meest vuile coverband van Europa en omstreken. GRATIS GRATIS GRATIS!!

© 2017 ZomerFeesten Hengevelde. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search